Voorafgaand aan de zeer geslaagde reünie van afgelopen zaterdag werd dit jaar voor de tweede keer een zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Een zestal teams streef tijdens deze editie om de Gouwe Ouwe trofee die ooit door voormalig docente bewegingsonderwijs Herma Gerringa in het leven was geroepen.

Waar vroeger docenten heer en meester waren in het veld zijn inmiddels de rollen omgedraaid. De docenten mogen blij zijn dat ze als organiserend team nog mee mogen doen aan dit inmiddels prestigieuze evenement. Na de voorrondes, waarbij het soms tot in de laatste seconden spannend bleef, volgden uiteindelijk de wedstrijden om de prijzen. De laatste plaats was via een verloren strafschoppen serie voor Chuckwu United. De docenten kregen het pas via de strafschoppenserie voor elkaar om te scoren en eindigden hierdoor op een verdienstelijke één na laatste plaats. Titelhouder H5a Defending champs kon de favorietenrol niet waarmaken en eindigden door een 3-0 zege tegen Warmunda op de derde plaats. Winnaar werd uiteindelijk het team van de Titans. In de eindstrijd werd Jan van de Kerkhof &Co door de 2-0 zege naar de tweede plaats verwezen. Thomas Goebel, Ruben Leugering, Wouter Star, Robert Houbolt, Thijs Matser, Jos van Beuningen en Fons Hartman mogen we voor 5 jaar onoverwinnelijk beschouwen.

Zie ook het Twitterbericht van Guido Leugering.