Tijdens de reünie was de vertoning in de aula van de ‘Bouwfilm‘ uit de jaren ’60 een groot succes. Vooral voor de oud-leerlingen en oud-docenten die nog in de oude barakken les hebben gehad of gegeven was de film een feest der herkenning.

Harm Bosscher, leraar wiskunde en conrector van 1958 tot 1977, wist zich nog vele namen van personen die in de film voorkwamen te herinneren. Dat bleek uit het gesprek tussen Nico Crama en Harm Bosscher tijdens de laatste reünie in juni 2016.

Harm heeft na dit gesprek met Nico de moeite genomen een toelichtende tekst te schrijven bij deze film, waardoor vele gezichten in de film een naam hebben gekregen. Voor de belangstellende toeschouwer lijkt ons deze achtergrondinformatie zeer de moeite waard!
Deze tekst hebben we daarom met veel plezier op ROStalgia geplaatst.