“If I were a rich man Ya ha deedle deedle, bubba bubba deedle deedle dum”

Onze school koestert al meer dan 25 jaar een toneeltraditie. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingen door leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Fiddler on the Roof. De regie is in handen van Cees van Damme, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf.

Tevje, de melkboer van het dorpje Anatevka, probeert wanhopig aan de Joodse tradities vast te houden. Maar de tijden veranderen. Zijn dochters laten zich niet meer uithuwelijken. Na een Russische pogrom op het dorp kiest ook Tevje voor een ongewisse toekomst in het verre Amerika. Zijn drie oudste dochters moet hij in het verscheurde Europa achterlaten.

Hoewel Fiddler on the Roof voor het eerst in 1964 op Broadway opgevoerd werd is het stuk actueler dan ooit. In onze Rijnlandse bewerking wordt daarom nadrukkelijk een verband gelegd naar het vluchtelingenprobleem in Europa anno nu. Daarom is dit niet alleen een toffe, maar ook een belangrijke musical om te spelen.

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata:
De première is op zaterdag 19 maart. De overige voorstellingen vinden plaats op 20, 21, 22 & 23 maart. Aanvangstijd: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.
U kunt telefonisch reserveren van maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart via telefoonnummer 071-5193537 tussen 16.00 – 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5 euro per stuk. Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.