Ruth van de Putte stopt na 28 jaar als docente muziek op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest.

Een stoet van (oud-)leerlingen en (ex-)collega’s kwamen op donderdag 2 juli samen met familieleden en vrienden naar de aula van onze school om haar muzikaal te eren.

Zo genoot de zaal van een groot aantal artiesten die op het RLO hun eerste muzikale schreden gezet hebben en inmiddels van muziek hun beroep gemaakt hebben. Onder andere Oukje den Hollander, Robin Brock, Zjantal Ypma, Bram Bol, vader en zoons Leujes, Marie-Astid Hoogerwerf, Arto Boyadjian, Vera Marijt & Malte Huthoff (vanuit Brazilië) brachten hun hommage aan Ruth en bedankten haar persoonlijk voor de inspiratie om verder te gaan in de muziek.

Ruth sloot de avond zelf af met een krachtige speech waarin ze nogmaals beschreef hoe belangrijk betrokken onderwijs voor jonge mensen is.

.