Op 28 juni 2024 verloren wij onze oud-leerling Rudy Andeweg, vice-voorzitter van de Kiesraad van 2017 tot 2024 en Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

In 1968 was Rudy Andeweg als actieve en betrokken leerling één van de voortrekkers van de Werkgroep Politieke Discussie, die zich boog over zaken als ‘het nut van de NAVO’ (hoe vooruitziend!), ‘ontwikkelingshulp en de derde wereld’ en ‘sexualiteit vóór het huwelijk’. In 1969 werd hij de eerste voorzitter van de zojuist opgerichte Schoolraad. Hij schreef een leuk stukje over zijn jaren aan het Rijnlands (1964-1970) in het Lustrumboekje 1981, dat ook op deze site te vinden is.

Het wekt dan ook geen verwondering dat Prof. Dr. Andeweg een zeer gewaardeerd hoogleraar in de Politicologie aan de Universiteit Leiden was, tot aan zijn emeritaat in 2018. Wij wensen zijn vrouw Mieneke en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij hun verlies.